21.10 - 12.11.2011 Kenneth Hansen Skisser og rablerier.

 

Kommende utstillinger:

13.11. - 24.12.2011   Bjørg Torhallsdottir Grafikk og maleri

26.11. - 24.12.2011   Kjell Johannesen Keramikk

_____________________________________________

 

Gjennomførte utstillinger:

04.10 - 20.11.2011 Randy Naylor - Maleri

15.9 - 02.10.2011  Kjell Pahr-Iversen Maleri

Våren 2011 Våre kunstnervenner: Frank Brunner, Ørnulf Opdahl, Ulf Nilsen, Kjell Erik Killi Olsen, Vibeke Slyngstad, Ida Lorenzen, Elisabeth Werp, Sverre Koren Bjertnes, Per Fronth, Unni Askeland, Grafikk

Nov./des. 2010 - Pia Myrvold  Maleri/grafikk/digitrykk

Sept./okt. 2010 - Kjell Nupen, Frans Widerberg,Ørnulf Opdahl og Magne Furuholmen Grafikk

Sommer  2010 - Olaf Storø  Grafikk

Mars/april 2010 - Zeljko Uremovi Maleri

Nov./des. 2009 Jan Vincent Johannesen Grafikk - Camilla Prytz smykker

 

-----

Anne Karin - en av våre egne.

Galleriet i Rosehagen presenterer i desember en av "våre egne" - Anne Karine Krogevoll (1969) - keramiske arbeid, relieff og skulptur. Hun er utdannet arkitekt fra Fiuni School of Architecture & Design og faglærer i forming. I tillegg til utdannelse innen form, farge og tegning, og etablerersklone  for kvinner. Altså ei driftig kvinne.
Anne Karin går gjerne nye veier i kombinasjonen det nye og det gamle, hun lar seg inspirere av alt hun finner på gården etter mor og far - bruksting og verktøy.

Arbeidene spenner fra det feminine til det røffe og maskuline, og utover arbeider for bruk til mat og drikke er nå flere av arbeidene skulpturelle. Prosessen er intuitivt søkende og blander gjerne ulike materialer med keramikken.

- I delar av prosessen fram mot denne utstillinga har eg forsøkt å jobbe etter tema.  Ein del av ideen har vore å hente inspirasjon og avtrykk frå gamle ting som eg har funne på småbruket som eg kjem frå, som til dømes eit vaskebrett, ein heimelaga sluk til ein vask eller mors gamle krumkakejern.  Eg har forstørra opp mønsteret frå dette krumkakejernet til to ulike storleiker, overført mønsteret til gipsformer som eg deretter har skore ut. Deretter har dei blitt forma på tradisjonelt vis som vanlege krumkaker i kremmarhusform og som fat. I tillegg har sjølve krumkakejernet blitt brukt til å lage telyshaldarar og små kremmarhus. Elles vil hundar og fat i ulike former vere noko av det du vil finne på utstillinga.  

Dette gleder vi oss veldig til å lansere i galleriet vårt i Rosehagen lørdag 1. desember og som en del av åpningen av julehandelen på Jørpeland.

Anne Karin Krogevoll er født i Strand  og har hatt flere separatutstillinger i Stavanger og kollektivutstillinger i Rogaland.

----------------

 

29.09 - 03.11.2012 Kunstutstilling «Milonga» av Stig Andresen

«MILONGA» er en betegnelse på latinamerikansk, emosjonell, langsom Tango. For Stig er musikk viktig og han benytter seg ofte av musikk i arbeidene sine. Han bruker ofte en musikkbetegnelse som tittel på bildene. «Rødt er kjærlighet og lidenskapens farge».

Akryl på papir. Bildene er tilsalgs kr. 6.500,- pr. stk.

------

NY sommerutstilling, åpner 9. juni, kl. 14.00 - Elling Reitan, Maleri, akvarell, kulltegning og trykk.

----

21.04 - 07.06.2012 Kunstutstilling - Kristian Finborud

---

17.03 - 12.04.2012 KUNSTUTSTILLING «Grafikk og stålkvinner i vind» av Lise Birkeland

Åpning av kunstutstillingen lørdag 17. mars kl. 14.00. Kunstneren vil være til stede under åpningen. Velkommen!

 

Lise Birkeland (1965):

Opprinnelig fra Flekkefjord der hun er født og oppvokst. Bor og arbeider nå i Stavanger, der hun har eget verksted.

- Medeier og drift av Unika fra 2009-2011 - Medlem av Norske kunsthåndverkere og Norsk billedhoggerforening - Kunstnerisk konsulent Stavanger kommune 2001/02 - Styremedlem Norske Kunsthåndverkere Rogaland (NKR) og Grafisk Verksted - Innkjøpskommitè Norsk Kulturråd 1996/97 - Eget verksted i Stavanger siden 1995 - Spesialstudier Institutt Rader, lito. - Kunst og håndverkskolen i Oslo med diplom 1990 - Vk. 1 og 2 Norsk kunsthandverkskule - Grunnkurs ved Mandal yrkesskole ved Ottar Helge Johannesen

 

Skulptur:

Lise Birkeland arbeider i svart stål, altså vanlig rustbart stål. Hun liker godt stål som er bearbeidet fra før. Biter og avkapp blir modelert med sveiseapparat. Stålet bygges opp, kappes og slipes. Lise pleier å si "kvinneliggjøre stålet litt". "Jeg fanger bevegelser i figurene og stopper tiden i de øyeblikkene de er i". Skulpturene kan stå, ligge, sitte og fly, gjerne flere i følge.

Grafikk: 

Arbeider med dyptrykk som monotopi, det vil si at motivet er direkte påført på kobberplaten, noe som gjør at trykkene over en serie er ulike. Etsinger og koldnål trykkes for hånd i eget verksted i fuktet dyptrykkspapir - som nesten er et rent bomullspapir. Trykker også lito, men da leier jeg meg inn til litografiske verksteder med fagfolk da dette er en annene teknikk. Videre håndkolorerer jeg trykkene med akvarell. De tørkes og presses før de videresendes til diverse gallerier rundt om i landet.

---

26.11 - 24.12.2011 KUNSTUTSTILLING - Kjell Johannesen, keramikk

Kjell Johannessen stiller ut keramiske skulpturer i Galleriet i Rosehagen.

Kjell Johannessen er nok en av landets fremste keramikere og hans skulpturelle lysestaker, relieffer og skulpturer har fått et unikt særpreg. Svart, natur, rustikk, grov, funksjonell og arbeidene hans har en tendens til å vokse i høyden. Hans barndomssted Jørpeland og nærheten til det industrielle miljøet på stålverket har nok satt sine spor. Arbeidene er samtidig fyllt av mystikk, ofte dramatiske og personloge. Vi som kjenner Kjell kjenner igjen hans personlighet, hans søken etter det sanne og usminkete, ekte og ujålete. Han har et sterkt blikk og er et engasjert menneske, og Kjell vil ta oss med inn i sitt arbeide og beskrive inspirasjonskilder, hvordan han arbeider og sikkert noen spark til oss på Jørpeland - om muligheter og det motsatte.
Alle skulpturene, relieff og lysestaker er til salgs.

 ------

11.11 - 23.12.2011 KUNSTUTSTILLING - Bjørg Torhallsdottir

Islandske Bjørg Torhallsdottir - Salgsutstilling 11.11-23.12. 2011


Vi er svært glad for å få til en utstilling og et møte med denne folkekjære kunstneren, svært så engasjert og med en stor skare av tilhengere over hele landet. Bjørg er svært etterspurt over hele Norden som maler, grafiker og glasskunstner. "Å våge er å leve" har hun satt som tittel på utstillingen hos oss. Alle bildene er til salgs.


Bjørg Torhallsdottir 
er født i 1974 i Isafjordur på Island. Oppvokst i Bærum og sør-øst Asia. Kunstnerisk utdannelse i Barcelona og Toulouse. Medlem av Norske Grafikere. Har vært bosatt i Cannes 2002-2005. Flyttet tilbake til Norge i 2005. Etablerte Hjertefred i 2005. Etablerte sitte eget lille kulturhus Lykkehaven i 2010.


www.rosehagen.net <http://www.rosehagen.net>

www.bjorg.info/ <http://www.bjorg.info/

------

KUNSTUTSTILLING Kenneth Hansen

Skisser & Rablerier!


Vi er glad for å ha Kenneth tilbake her hos oss på Jørpeland og i Rosehagen. Alle kjenner hans glødende engasjement for Strand og Ryfylke, og i travelheten finner han frem mange av sine skisser og illustrasjoner fra sine mangfoldige reiser og prosjekter. Her blir det illustrasjoner fra kjente og ukjente steder over hele verden, små akvareller fra landsskaper på Jæren og morsomme portretter av hans gode venner. Alle bildene er til salgs. 

Utstilling;  21. oktober - 10. november 2011.

Hilsen oss i Galleriet i Rosehagen

----

Rosehagen Kultur og Næringspark
Vågabakken 12
NO-4100 Jørpeland
Tlf. +47 51 74 46 00
kafe@rosehagen.net

Trenger du selskapslokaler eller møtelokaler. Ta kontakt.

Galleriet er åpent etter avtale. Tlf. 905 31 814